Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι λύκοι είναι ικανοί ψαράδες
[Η Ναυτεμπορική]: Οι λύκοι είναι ικανοί ψαράδες

[Η Ναυτεμπορική]: Οι λύκοι είναι ικανοί ψαράδες

Μια ευρέως άγνωστη μέχρι σήμερα ικανότητα των λύκων αποκαλύπτεται μετά από την τοποθέτηση κάμερας πάνω σε ένα λύκο. Το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στις ΗΠΑ οργανώνει το πρόγραμμα Voyageurs Wolf Project στο οποίο γίνεται μελέτη της συμπεριφοράς και δραστηριότητας των λύκων. Το ενδιαφέρουν του πανεπιστημίου για τους λύκους είναι αυξημένο επειδή στην πολιτεία της Μινεσότα ο πληθυσμός των λύκων είχε μειωθεί πολύ αλλά τις τελευταίες δεκαετίες άρχισε να επανακάμπτει και μάλιστα αξιοσημείωτα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι ερευνητές τοποθέτησαν σε ένα μοναχικό λύκο που ζει σε ένα δάσος της Μινεσότα ένα κολάρο στο οποίο υπήρχε μια κάμερα. Το εγχείρημα θεωρήθηκε σημαντικό αφού ήταν η πρώτη φορά που θα είχαμε συνεχή ροή εικόνας από την καθημερινότητα ενός λύκου στο φυσικό του περιβάλλον.

Ήταν αναμενόμενο ότι οι εικόνες και τα ευρήματα της παρακολούθησης του λύκου θα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και θα αποκάλυπταν πιθανότατα διάφορα πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε για το πώς περνούν την μέρα τους και γενικότερα τι κάνουν οι λύκοι. Οι ερευνητές κοιτάζοντας το υλικό της καταγραφής «περπάτησαν» μαζί με τον λύκο μέσα στο δάσος και τον είδαν ανάμεσα στα άλλα να τρώει τα υπολείμματα ενός νεκρού ελαφιού που εντόπισε.

Οι ερευνητές είδαν με ενδιαφέρον τον λύκο να κυνηγά τα θηράματα του αλλά ήταν κάτι αναμενόμενο που δεν τους προκάλεσε κάποια έκπληξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!