Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λαβρόφ-Μπορέλ: Διάθεση συνεργασίας παρά τις διαφορές Μόσχας-Βρυξελλών
[Η Ναυτεμπορική]: Λαβρόφ-Μπορέλ: Διάθεση συνεργασίας παρά τις διαφορές Μόσχας-Βρυξελλών

[Η Ναυτεμπορική]: Λαβρόφ-Μπορέλ: Διάθεση συνεργασίας παρά τις διαφορές Μόσχας-Βρυξελλών

Η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να βρουν τα μέσα για να συνεργασθούν παρά τις βαθιές διαφορές τους και μια κρίση εμπιστοσύνης στις σχέσεις τους, δήλωσαν σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Νωρίτερα ο Μπορέλ είχε υπογραμμίσει πως οι σχέσεις με τη Μόσχα βρίσκονται «στο χαμηλότερο σημείο τους» εξαιτίας της δηλητηρίασης και της φυλάκισης του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

«Εκφράσαμε την προθυμία μας να συνεργαστούμε με ρεαλιστικό τρόπο εκεί όπου υπάρχει κοινό συμφέρον, όπου είναι επωφελές για τα δύο μέρη», δήλωσε ο Λαβρόφ

Ο Μπορέλ σημείωσε πως «υπάρχουν θέματα στα οποία μπορούμε και οφείλουμε να εργαστούμε μαζί» και ανέφερε «τον πολιτισμό, την έρευνα, την Covid-19, το κλίμα».

Όμως υπογράμμισε επίσης πως «τα ζητήματα του κράτους δικαίου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτικών ελευθεριών παραμένουν κεντρικά για το κοινό μέλλον μας».

Ο Μπορέλ επανέλαβε έτσι «την έκκληση για την απελευθέρωση (του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι) και την έναρξη μιας αμερόληπτης έρευνας για τη δηλητηρίασή του».

Ο ίδιος πρόσθεσε, αναφερόμενος στις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ, πως «τα τελευταία χρόνια η σχέση μας χαρακτηρίσθηκε από ουσιώδεις διαφορές και έλλειψη εμπιστοσύνης».

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ δήλωσε ωστόσο πως δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για νέες κυρώσεις από την ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας μετά τη φυλάκιση του Ναβάλνι, όμως οι υπουργοί Εξωτερικών και οι ηγέτες της ΕΕ θα συνεχίσουν να συζητούν τις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Μια πλήρης και διαφανής έρευνα θα βοηθούσε να αποσαφηνιστεί τι συνέβη στην περίπτωση της δηλητηρίασης του Ναβάλνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!