Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σ. Λαβρόφ: Απαράδεκτα τα βήματα που θα φέρουν περαιτέρω κλιμάκωση στη ΝΑ Μεσόγειο
[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Λαβρόφ: Απαράδεκτα τα βήματα που θα φέρουν περαιτέρω κλιμάκωση στη ΝΑ Μεσόγειο

[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Λαβρόφ: Απαράδεκτα τα βήματα που θα φέρουν περαιτέρω κλιμάκωση στη ΝΑ Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ στην Κύπρο. Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τις εντάσεις που σημειώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε χθεσινή του συνέντευξη μάλιστα ο Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συμβάλει στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκίας.

Ο κ. Λαβρόφ συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Στη διάρκεια της συνάντησής τους δήλωσε πως «παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά τις σχέσεις σας με την Τουρκία. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε συνδρομή στην ανάπτυξη ενός πραγματικού διαλόγου προς αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις».

Απαράδεκτα, χαρακτήρισε επίσης μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, τα βήματα που θα φέρουν περαιτέρω κλιμάκωση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. «Επανειλημμένα καλέσαμε όλες τις πλευρές. Θα ήμασταν έτοιμοι να συμβάλλουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας σε περίπτωση που μας ζητηθεί από τους ενδιαφερόμενους» δήλωσε.

«Υπογράψαμε και το σχέδιο διαβουλεύσεων μεταξύ των ΥΠΕΞ για το 2021 και το 2022 που θα συμβάλει στην εμβάθυνση του πολιτικού μας διαλόγου. Θα συνεχίσουμε τις στενές και εμπιστευτικές επαφές μας σε διάφορα επίπεδα. Εξετάσαμε τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και επανέλαβα την ανάγκη για δίκαιη αμετάκλητη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Είναι προφανές και το τόνισα σήμερα ότι οι εξωτερικές εγγυήσεις δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα», ανέφερε ο κ. Λαβρόφ.

«Μάλιστα εξέφρασα την θέση ότι η Κύπρος θα πρέπει να δηλώνει ρητά την άποψη της και η Ρωσία θα βασίζεται πάνω σε αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!