Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Λατινική Αμερική: Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση
[Η Ναυτεμπορική]: Λατινική Αμερική: Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

[Η Ναυτεμπορική]: Λατινική Αμερική: Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση

Μεξικό

Χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της Λατινικής Αμερικής χθες Τρίτη για να διεκδικήσουν το δικαίωμα σε ασφαλείς και νόμιμες αμβλώσεις, οι οποίες απαγορεύονται στις περισσότερες χώρες της περιοχής.

Κάθε χρόνο χιλιάδες γυναίκες στη Λατινική Αμερική πεθαίνουν λόγω μη ασφαλών αμβλώσεων, την ώρα που η σεξουαλική βία και οι εγκυμοσύνες μεταξύ των εφήβων συνεχώς αυξάνονται στην περιοχή.

Από το Μεξικό ως το Περού περνώντας από το Ελ Σαλβαδόρ, τη Χιλή και την Κολομβία διαδηλώτριες που φορούσαν το πράσινο μαντίλι που συμβολίζει τη μάχη υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση κρατούσαν πανό που έγραφαν «Νόμιμη άμβλωση τώρα» ή «δικαίωμα επιλογής».

Στην πόλη του Μεξικού γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία προς το ιστορικό κέντρο υπό το βλέμμα της αστυνομίας. Οι αρχές τοποθέτησαν προστατευτικά κάγκελα σε κάποια μεγάλα κτίρια και μνημεία τα οποία στο παρελθόν έχουν βανδαλιστεί στη διάρκεια διαδηλώσεων.

«Ακόμη δεν γνωρίζω αν θέλω να γίνω μητέρα, αλλά θέλω να έχω το δικαίωμα να αποφασίσω», έγραφε το πανό που κρατούσε μια κοπέλα, η οποία φορούσε πράσινο μαντίλι.

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο το Ανώτατο Δικαστήριο του Μεξικού έκρινε αντισυνταγματική την ποινικοποίηση της άμβλωσης και στη συνέχεια η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερες τις γυναίκες που είχαν καταδικαστεί επειδή τερμάτισαν την εγκυμοσύνη τους.

Εκατοντάδες γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία και σε άλλες πόλεις του Μεξικού, όπως η Βερακρούς και η Κουερναβάκα.

Στην Κολομβία, όπου η άμβλωση επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις βιασμού, κινδύνου για τη ζωή της μητέρας ή σοβαρών δυσμορφιών του εμβρύου, περίπου 800 γυναίκες έκαναν πορεία προς το κέντρο της Μπογοτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!