Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Lamda Development: Πόσο στοιχίζει το lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Lamda Development: Πόσο στοιχίζει το lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Lamda Development: Πόσο στοιχίζει το lockdown

Ενημέρωση σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη δραστηριότητα της, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τις εισηγμένες εταιρείες παρχείχε η Lamda Development επαναλαμβάνοντας εν πολλοίς τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει την εξαμηνιαία της έκθεση.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η διοίκηση, η συνολική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα και στην κερδοφορία του ομίλου για το β’ εξάμηνο του έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια λόγω του γεγονότος ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη. Ειδικά για το β’ εξάμηνο η κυβέρνηση επέκτεινε το μέτρο της μείωσης των μισθωμάτων επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιτηδευματιών κυρίως στο χώρο της εστίασης και του πολιτισμού.

Η μηνιαία επίπτωση στα έσοδα του ομίλου από τις συγκεκριμένες μειώσεις ανέρχεται στο ποσό των 250 χιλ. ευρώ περίπου. Μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας και της φορολογικής επίπτωσης το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 160 χιλ. ευρώ περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης ανεστάλη η λειτουργία των τριών Εμπορικών Κέντρων του Ομίλου στις 13.03.2020 μέχρι και την 17.05.2020. Επιπλέον οι συνεργάτες καταστηματάρχες/ μισθωτές, κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο 2020 απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!