Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι κρύβει η κυβερνοεπίθεση σε 200 εταιρείες των ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Τι κρύβει η κυβερνοεπίθεση σε 200 εταιρείες των ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Τι κρύβει η κυβερνοεπίθεση σε 200 εταιρείες των ΗΠΑ

Η εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση ransomware σε περίπου 200 επιχειρήσεις των ΗΠΑ την Παρασκευή πριν από το Σαββατούριακο που εορτάζεται η Ημέρα της Ανεξαρτησίας αποτελεί διπλό εφιάλτη, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες άρχισαν να λειτουργούν στο φουλ.

Η Huntress Labs δήλωσε ότι ο αρχικός στόχος ήταν η εταιρεία πληροφορικής Kaseya και θεωρεί υπεύθυνη για την επίθεση τη ρωσική ομάδα χάκερς REVIL.

Σε μία ανάλυσή του ο ειδικός σε θέματα Cyber, δημοσιογράφος Joe Tidy, σκιαγραφεί το πλαίσιο του εφιάλτη επίθεσης σε αλυσίδες εφοδιασμού.

Τα δύο μεγάλα θέματα που κρατούν ξύπνιους τα βράδια τους επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είναι οι επιθέσεις ransomware και οι επιθέσεις σε αλυσίδες εφοδιασμού. Το τελευταίο περιστατικό συνδυάζει και τους δύο εφιάλτες σε μια μεγάλη εκδήλωση που καταστρέφει το Σαββατοκύριακο της Ανεξαρτησίας για εκατοντάδες ομάδες ΙΤ των ΗΠΑ.

Το Ransomware είναι η μάστιγα του Διαδικτύου. Πολλές οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες προσπαθούν συνεχώς να αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυα υπολογιστών για να τους κρατήσουν όμηρους. Το ποσοστό επίθεσης είναι αδυσώπητο, αλλά μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια από τους εγκληματίες για να χτυπήσουν με επιτυχία το σύστημα υπολογιστή ενός θύματος.

Εκατοντάδες θύματα με μία κίνηση

Σε αυτό το τελευταίο περιστατικό, οι χάκερς έδειξαν ότι ακολουθώντας τον προμηθευτή λογισμικού πολλαπλών οργανισμών μπορούν να βάλουν δεκάδες, ίσως εκατοντάδες θύματα με μία κίνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!