Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κρήτη: Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα- Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Ηράκλειο
[Η Ναυτεμπορική]: Κρήτη: Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα- Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

[Η Ναυτεμπορική]: Κρήτη: Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα- Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Ηράκλειο

Έντονη ήταν κατά την διάρκεια της νύχτας η μετασεισμική ακολουθία στην Κρήτη καθώς δεκάδες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στο Ηράκλειο μετά το μεγάλο σεισμό της Δευτέρας που προκάλεσε το θάνατο ενός ανθρώπου στο Αρκαλοχώρι και μεγάλες ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε νέος σεισμός στο Ηράκλειο μεγέθους 5,3 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε επίκεντρο 22 χλμ νότια – νοτιοδυτικάτου Ηρακλείου και εστιακό βάθος 13.3 χλμ.

Πολλοί κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου, της περιοχής που επλήγη σοβαρά από το σεισμό, διανυκτέρευσαν μέσα στα οχήματά τους ή σε σκηνές που στήνονται για τους πληγέντες στην περιοχή και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους.

Μέσα σε σκηνή του στρατού στήθηκε επίσης ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας το οποίο έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτίριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.

«Θα νοσηλευτούν περιστατικά που χρήζουν οξυγονοθεραπείας ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που λόγω υγείας δεν δύναται να παραμείνει στις σκηνές που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ή στους οικισμούς. Μέσα στη νύχτα ολοκληρώθηκε το στήσιμό της και είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτούν πολίτες» ανέφερε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!