Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κρήτη: Αυτοδιοίκηση και πολιτιστικοί σύλλογοι εξέφρασαν θλίψη για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη
[Η Ναυτεμπορική]: Κρήτη: Αυτοδιοίκηση και πολιτιστικοί σύλλογοι εξέφρασαν θλίψη για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

[Η Ναυτεμπορική]: Κρήτη: Αυτοδιοίκηση και πολιτιστικοί σύλλογοι εξέφρασαν θλίψη για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Αυτοδιοίκηση και πολιτιστικοί σύλλογοι εξέφρασαν τη θλίψη και συγκίνηση στα Χανιά και όλη την Κρήτη για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη. Ο εκλιπών είχε συνδέσει το άνομά του με τα Χανιά και τη μεγαλόνησο καθώς τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στον Πάνω Γαλατά των Χανίων (το σπίτι σήμερα, με τη φροντίδα της πολιτείας και τοπικών φορέων, μετατρέπεται σε μουσείο).

Ο Μίκης Θεοδωράκης, είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά την Κρήτη τον Οκτώβριο του 2017, όταν παρέστη στα εγκαίνια του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», στο παλιό λιμάνι των Χανίων παρουσία πλήθους κόσμου. Εμφανώς συγκινημένος και μιλώντας προς τους παρευρισκόμενους στο χώρο είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλω να μείνω στη μνήμη των ανθρώπων ως επαναστάτης και μουσικός».

Δήλωση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη έκανε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογραμμίζοντας την προσφορά του στον πολιτισμό, στην Κρήτη και την Ελλάδα.

«Με τη ζωή του σημάδεψε ανεξίτηλα τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Ο μεγάλος αγωνιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα. Η Ελλάδα από σήμερα, είναι πραγματικά, φτωχότερη. Αποχαιρετά με σεβασμό και ευγνωμοσύνη έναν μουσικοσυνθέτη παγκοσμίου φήμης. Έναν καλλιτέχνη που κατάφερε να εκφράσει μέσα από τα μελοποιημένα έργα του, γενιές και γενιές Ελλήνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!