Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμο το επόμενο 15νθήμερο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας
[Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμο το επόμενο 15νθήμερο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

[Η Ναυτεμπορική]: Κρίσιμο το επόμενο 15νθήμερο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία των πιστωτών με στόχο τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε με την ολοκλήρωση της έκθεσης της EY και την παράδοσή της στην κυβέρνηση.
Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της προσπάθειας εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας ήταν να έρθουν κοντά και να βρουν κοινό τόπο ο όμιλος της ONEX, που κατέχει το 53% των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η κρατική αμερικανική επενδυτική τράπεζα DFC και η πολιτεία. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε με την έκθεση της ΕΥ που παραδόθηκε πρόσφατα στην κυβέρνηση και περιγράφει αναλυτικά την όλη κατάσταση των ναυπηγείων, αναφέρουν πηγές κοντά την υπόθεση.
Το επόμενο βήμα είναι τώρα, ίσως και τις προσεχείς δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση να καλέσει τον επενδυτή σε διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές (ελληνικό Δημόσιο, ΕΦΚΑ, τράπεζες, κ.λπ.) και στη συνέχεια να κατατεθεί ο φάκελος στα δικαστήρια και να κριθεί με βάση το άρθρο 106 βδ.

300 + 200 εκατ.
Η ΟΝΕΧ σε συνεργασία με την DFC αναμένεται να επενδύσει πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε βάθος 25ετίας με στόχο τη διάσωση και ανάπτυξη των ναυπηγείων.
Εξ αυτών, 300 εκατ. ευρώ αφορούν την εξυπηρέτηση των χρεών των ναυπηγείων, ενώ άλλα 200 εκατ. ευρώ είναι οι αναγκαίες επενδύσεις εκσυγχρονισμού των ναυπηγείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!