Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Η κρίσιμη καμπή για την επαναλειτουργία του εμπορίου
[Η Ναυτεμπορική]: Η κρίσιμη καμπή για την επαναλειτουργία του εμπορίου

[Η Ναυτεμπορική]: Η κρίσιμη καμπή για την επαναλειτουργία του εμπορίου

Του Σταμάτη Ζησίμου

Τα επιδημιολογικά στοιχεία του διημέρου, Τρίτης 30 (σήμερα) και Τετάρτης 31 Μαρτίου, θα κρίνουν το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Η πίεση για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας της αγοράς είναι ήδη πολύ μεγάλη, με τον εμπορικό κόσμο σύσσωμο να ζητεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ωστόσο, τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία θα αποφασίσει βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων που θα έχει στη διάθεσή της για το πότε θα σηκώσουν ρολά τα εμπορικά.

Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση στις 5 ή στις 12 Απριλίου, ή αν θα πάει ακόμη πιο μακριά.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο κυβέρνησης και ειδικά στο οικονομικό επιτελείο εύχονται τα δεδομένα να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του εμπορίου. Πρόθεση, δε, είναι η επαναλειτουργία να είναι μόνιμη και να μην ανασταλεί εντός των επομένων ημερών, αλλά και «κανονική», δηλαδή με την παρουσία των καταναλωτών εντός των καταστημάτων και όχι με τις μεθόδους «click away» και «click inside» που χρησιμοποιήθηκαν αναγκαστικά το προηγούμενο διάστημα.

Οι εισηγήσεις

Άλλωστε, η «κανονική» λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων περιέχεται πλέον σε όλες τις εισηγήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την προϋπόθεση βέβαια της αυστηρής τήρησης των πρωτοκόλλων υγείας, όπως η τήρηση των αποστάσεων, η τήρηση του μέγιστου αριθμού πελατών και προσωπικού με βάση το εμβαδόν του καταστήματος και με τον χρονικό περιορισμό που δεν πρέπει να υπερβαίνει το τρίωρο από τη στιγμή αποστολής του μηνύματος, όχι στο 13033, αλλά στο 13032 που θα λειτουργεί μόνο για επίσκεψη σε εμπορικό κατάστημα.

Την αγωνία της κυβέρνησης για το άνοιγμα των εμπορικών «μετέφερε» χθες μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης (Παραπολιτικά) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!