Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε κρίσιμη φάση το Παλαιστινιακό
[Η Ναυτεμπορική]: Σε κρίσιμη φάση το Παλαιστινιακό

[Η Ναυτεμπορική]: Σε κρίσιμη φάση το Παλαιστινιακό

Θα γίνει ή δεν θα γίνει; Και αν ναι, με ποιον τρόπο;

Μία εβδομάδα πριν από την καθορισμένη ημερομηνία της 1ης Ιουλίου, εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την εφαρμογή του επίμαχου ισραηλινού σχεδίου προσάρτησης τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, η οποία θα θέσει και πάλι στο διεθνές προσκήνιο το Παλαιστινιακό.

Βάσει συμφωνίας στην οποία ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατέληξε με τον πολιτικό του αντίπαλο Μπένι Γκαντς στο πλαίσιο του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο ισραηλινός πρωθυπουργός μπορεί να ανακοινώσει από την 1η Ιουλίου την στρατηγική του για να μεταφράσει σε πράξεις το «σχέδιο» της κυβέρνησης Τραμπ για την Μέση Ανατολή.

Το σχέδιο προβλέπει την προσάρτηση από το Ισραήλ της κοιλάδας του Ιορδάνη, μίας τεράστιας ζώνης καλλιεργήσιμης γης, και των περί τους εκατό εβραϊκών οικισμών της Δυτικής Οχθης, μαζί με την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους σε μία περιορισμένη εδαφική έκταση, χωρίς την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του.

Για τον Νετανιάχου, το σχέδιο Τραμπ προσφέρει μία «ιστορική ευκαιρία» για την επέκταση της ισραηλινής κυριαρχίας σε ζώνες της «Ιουδαίας-Σαμάριας», σύμφωνα με την βιβλική ονομασία της Δυτικής Οχθης που χρησιμοποιεί και το εβραϊκό κράτος.

Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχει παρά ένα περιορισμένο πλέον χρονικό περιθώριο λίγων μηνών, αφού η επανεκλογή του μεγάλου του συμμάχου Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένη, σύμφωνα με τους αναλυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!