Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η Κούβα ανοίγει την οικονομία της σε ιδιωτικές επιχειρήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Η Κούβα ανοίγει την οικονομία της σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Η Κούβα ανοίγει την οικονομία της σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Η Κούβα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να λειτουργούν στους περισσότερους κλάδους, σε μια σημαντική μεταρρύθμιση στην ελεγχόμενη από το κράτος οικονομία της.

Η υπουργός Εργασίας Μάρτα Έλενα Φέιτο είπε ότι ο κατάλογος των εγκεκριμένων βιομηχανιών επεκτάθηκε από 127 σε πάνω από 2.000.

Λίγες μόνο βιομηχανίες θα παραμείνουν «ρεζερβέ» για το κράτος, είπε. Μόνο 124 βιομηχανίες θα εξαιρούνται από την ιδιωτική συμμετοχή, εξήγησε χωρίς να αναφέρει ποιες είναι αυτές.

Η οικονομία της κομμουνιστικής χώρας έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία και τις αμερικανικές κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ, σημειώνει το BBC.

Πέρυσι, η οικονομία της συρρικνώθηκε κατά 11% . Πρόκειται για την χειρότερη πτώση της σε σχεδόν τρεις δεκαετίες , και οι Κουβανοί αντιμετωπίζουν ελλείψεις βασικών αγαθών.

Ειδικοί στην περίπλοκη οικονομία της Κούβας υποστηρίζουν ότι το βήμα αυτό ουσιαστικά ανοίγει σχεδόν όλη την οικονομική δραστηριότητα του νησιού σε κάποια μορφή ιδιωτικής επιχείρησης, όπως είπε ο Γουίλ Γκραντ του BBC από την Αβάνα.

Αυτό θα είναι μία σημαντική αλλαγή για τις οικογένειες και τα άτομα που φιλοδοξούν να προχωρήσουν πέρα ​​από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις σε μεσαίες επιχειρήσεις, πρόσθεσε.

Εκτός από εκατοντάδες χιλιάδες μικρές φάρμες, ο μη κρατικός τομέας της Κούβας αποτελείται κυρίως από μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις που διευθύνονται από τεχνίτες, οδηγούς ταξί και εμπόρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!