Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Οι μεγαλοεπιχειρηματίες μόνοι κερδισμένοι από το Ταμείο Ανάπτυξης
[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Οι μεγαλοεπιχειρηματίες μόνοι κερδισμένοι από το Ταμείο Ανάπτυξης

[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Οι μεγαλοεπιχειρηματίες μόνοι κερδισμένοι από το Ταμείο Ανάπτυξης

«Οι πόροι του Ταμείου ανάπτυξης, οι οποίοι προέρχονται από τις τσέπες των ευρωπαϊκών λαών δεν έχουν στόχο να ανακάμψουν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι παροχές στην υγεία, στην παιδεία, αλλά τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών» τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, εξηγώντας το λόγο που το ΚΚΕ εκφράστηκε αρνητικά για την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επισήμανε δε μιλώντας στο CNN.GR, ότι «αυτά τα δήθεν “αναπτυξιακά πακέτα” πάνε πακέτο με νέα αντιλαϊκά μέτρα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των “μνημονίων διαρκείας” της ΕΕ».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στις ΗΠΑ με τη δολοφονία του Φλόιντ τόνισε ότι πλέον «Ο μύθος του αμερικάνικου ονείρου καταρρέει».

Αναφορικά με το πόσο βαθιά προβλέπει την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα την οικονομία της οποίας «έχτισαν πάνω στα πήλινα πόδια του τουρισμού και των μεταφορών, καθιστώντας την “διπλά” ευάλωτη “δεν είχε στρεβλό μοντέλο”. Είχε και έχει την οικονομία που υπαγορεύουν οι ανάγκες αυτών που την ελέγχουν, δηλαδή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Τόνισε ότι κανένα μείγμα διαχείρισης δεν μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ «η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση για την έξοδο από την κρίση, που είναι αναγκαία για την καπιταλιστική οικονομία, δεν θα φέρει μια τέτοια δυναμική ανάπτυξη, από την οποία κάπως θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι».

«Το θέμα είναι ότι πάλι την πληρώνει ο “συνήθης ύποπτος”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!