Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Μεγάλη ανησυχία για την τουρκική επιθετικότητα
[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Μεγάλη ανησυχία για την τουρκική επιθετικότητα

[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Μεγάλη ανησυχία για την τουρκική επιθετικότητα

Την ανησυχία του για «τη συνεχή τουρκική επιθετικότητα» και «τις προκλήσεις με τα προσφυγικά – μεταναστευτικά ρεύματα στον Έβρο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου» εξέφρασε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κύπρο.

«Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις θέσεις του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο. Εκφράσαμε τη μεγάλη ανησυχία μας για τη συνεχή τούρκικη επιθετικότητα και προκλητικότητα στην ευρύτερη περιοχή, στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή, που βέβαια σήμερα συνδυάζεται -εκτός από την κλασική επιθετικότητα των συνεχών παραβιάσεων στο Αιγαίο, των αμφισβητήσεων κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνθηκών που όρισαν τα σύνορα των χωρών της περιοχής- και με νέες “ασύμμετρες απειλές”, με προκλήσεις, με τα προσφυγικά – μεταναστευτικά ρεύματα στον Έβρο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως είπε, στη συνάντηση ανέδειξε τις προτάσεις του ΚΚΕ «που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να καταγράφονται εκεί που είναι, δηλαδή στην Τουρκία, στα σύνορα με την Ελλάδα, με ευθύνη της Ε.Ε., του ΟΗΕ, της τούρκικης κυβέρνησης και όχι να ωθούνται στις ονομαζόμενες χώρες πρώτης υποδοχής, που είναι ουσιαστικά η Νότια Ευρώπη, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία κλπ».

«Άρα, αυτό το ζήτημα σημαίνει σύγκρουση με τη Συνθήκη του Δουβλίνου, που οδηγεί σε διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων, με αποτέλεσμα να βουλιάζουν τα νησιά, ο Έβρος, η Κύπρος, γενικότερα αυτές οι περιοχές, αυτά τα κράτη, σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκρουστούμε -διότι έτσι κι αλλιώς είναι ανενεργή στην πράξη- με την Κοινή Δήλωση, τη συμφωνία, Ε.Ε. – Τουρκίας» πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!