Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Άδικο η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση
[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Άδικο η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση

[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Κουτσούμπας: Άδικο η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στους δρόμους της Αθήνας, στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, αλλά και γονείς, διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Και έχουν δίκιο. Και ξέρετε ότι έχουν δίκιο», τόνισε στην ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από το υπ. Παιδείας.

«Ενώ κρατάτε ένα χρόνο κλειστά τα πανεπιστήμια, χθες η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο νομοσχέδιο, που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τίτλο: Νέοι φραγμοί στη μόρφωση για τα παιδιά του λαού και ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας.

«Και μόνο το γεγονός ότι αυτό το νομοσχέδιο το παρουσίασαν από κοινού Κεραμέως και Χρυσοχοϊδης, αποδεικνύει το αντιδραστικό του περιεχόμενο! Η αντίληψή σας ότι η ένταση της καταστολής θα περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ελευθερία, είναι τουλάχιστον για γέλια! Μήπως καλύτερα να βάλετε τους ειδικούς φρουρούς να βρουν τους Χρυσαυγίτες που κρύβονται; Λέμε τώρα», συμπλήρωσε.

«Το πρόβλημα είναι η ποινικοποίηση της συλλογικής διαδικασίας, η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια. Για να μη θυμηθώ πως κάρτα φοιτητή δείχναμε στον αστυφύλακα όσοι από μας ήμασταν φοιτητές στη χούντα», ανέφερε.

Είναι άδικο, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και αντιδραστικό η πανεπιστημιακή λειτουργία να βρίσκεται συνεχώς υπό παρακολούθηση. Είναι άδικο και αντιδραστικό να ταυτίζονται οι συλλογικά αποφασισμένες μορφές πάλης από φοιτητές, από εργαζόμενους, από πανεπιστημιακούς, με παραβατικές συμπεριφορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!