Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σ. Κουρτς: «Οι ευρωπαϊκές χώρες θα επωφεληθούν από τον Nord Stream 2»
[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Κουρτς: «Οι ευρωπαϊκές χώρες θα επωφεληθούν από τον Nord Stream 2»

[Η Ναυτεμπορική]: Σ. Κουρτς: «Οι ευρωπαϊκές χώρες θα επωφεληθούν από τον Nord Stream 2»

Υπέρ της ολοκλήρωσης της κατασκευής του αγωγού “Nord Stream 2″, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη και που είναι ένα «ευρωπαϊκό εγχείρημα προς συμφέρον πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τάσσεται ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας “Welt am Sonntag”.

«Όποιος πιστεύει ότι ο νέος αγωγός θα ήταν μόνον προς το συμφέρον της Ρωσίας, πλανάται. Αντίθετα μάλιστα, η Γερμανία, η Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα επωφεληθούν από το έργο» σημειώνει, απορρίπτοντας ταυτόχρονα μία σύνδεση του αγωγού με πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι, του επικριτή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη συνέντευξή του, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύονται σήμερα σε αυστριακά ΜΜΕ, ο Αυστριακός καγκελάριος υποστηρίζει τη στάση της Γερμανίδας ομολόγου του, ‘Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «χαιρετίζω το γεγονός ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμμένει στον “Nord Stream 2″ και προειδοποιώντας πως «κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός, για το ό,τι αυτοαποδυναμώνεται, εάν αναλάβει τώρα από την πλευρά της ΕΕ, δράση εναντίον του “Nord Stream 2″».

Κατά την άποψη του Σεμπάστιαν Κουρτς, ο σχεδιαζόμενος αγωγός “Nord Stream 2″ είναι συνολικά «ένα πολύ θετικό εγχείρημα, ωστόσο, πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται τα συμφέροντα της Ουκρανίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!