Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τα κόστη «ψαλιδίζουν» την ισχυρή ανάκαμψη της Κίνας  
[Η Ναυτεμπορική]: Τα κόστη «ψαλιδίζουν» την ισχυρή ανάκαμψη της Κίνας  

[Η Ναυτεμπορική]: Τα κόστη «ψαλιδίζουν» την ισχυρή ανάκαμψη της Κίνας  

Η ισχυρή οικονομική δυναμική της Κίνας υποχώρησε ελαφρώς τον Μάιο, καθώς η άνοδος των τιμών των πρώτων υλών συμπίεσε τα κέρδη, οι επιχειρήσεις έγιναν πιο προσεκτικές και οι πωλήσεις ακινήτων και αυτοκινήτων υποχώρησαν.

Αυτή είναι η προοπτική του αθροιστικού δείκτη, ο οποίος συνδυάζει οκτώ επιμέρους δείκτες που παρακολουθούνται από το Bloomberg. Οι δείκτες αυτοί άρχισαν να υποχωρούν από τον Απρίλιο αλλά παρέμειναν σε τροχιά επέκτασης, υποστηριζόμενοι από τη σταθερή ζήτηση των εξαγωγών.

Η εμπιστοσύνη μεταξύ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ή των μικρομεσαίες, μειώθηκε τον Μάιο αφού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα του Covid-19 τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα σε περισσότερες από 500 εταιρείες της Standard Chartered.

Ο δείκτης που μετρά την τρέχουσα απόδοση αποδυναμώθηκε αυτόν το μήνα, ενώ μια πτώση στον υπο-δείκτη «προσδοκίες» υποδηλώνει ανησυχίες σχετικά με τη μελλοντική ζήτηση και τα περιθώρια κέρδους.

«Η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών φαίνεται να έχει γίνει η βασική πρόκληση για τις μικρομεσαίες», σύμφωνα με τους οικονομολόγους της Standard Chartered, Lan Shen και Ding Shuang.

«Οι εγχώριες μικρομεσαίες φαίνονται πιο ευάλωτες στο αυξανόμενο κόστος εισροών, ενώ τα περιθώρια κέρδους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προσανατολισμένων στις εξαγωγές παρέμειναν ανέπαφα λόγω των ισχυρών νέων παραγγελιών και των αυξημένων τιμών παραγωγής», σημείωσαν.

Η δυναμική της ζήτησης στο εξωτερικό φαίνεται στις εξαγωγές της Νότιας Κορέας τις πρώτες 20 ημέρες του μήνα, οι οποίες αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της δεκαετίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!