Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο κόσμος αγαπάει τη Μέρκελ- Ποια χώρα της βάζει κάτω από τη βάση
[Η Ναυτεμπορική]: Ο κόσμος αγαπάει τη Μέρκελ- Ποια χώρα της βάζει κάτω από τη βάση

[Η Ναυτεμπορική]: Ο κόσμος αγαπάει τη Μέρκελ- Ποια χώρα της βάζει κάτω από τη βάση

Καθώς η «αιώνια» καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τα καθήκοντά της μετά από 16 χρόνια στην εξουσία, η παγκόσμια κοινή γνώμη για αυτήν παραμένει συντριπτικά θετική.

Παγκόσμια έρευνα του Κέντρου Ερευνών Pew έδειξε ότι η Γερμανίδα καγκελάριο διατηρείται «σε καλή κατάσταση» καθώς τελειώνει η θητεία της, με το 79 % των ερωτηθέντων να έχουν θετική άποψη για τη Γερμανία- με τη χώρα να αντιμετωπίζεται επίσης πιο θετικά από τις ΗΠΑ και την Κίνα στις περισσότερες χώρες που ερευνήθηκαν- και το 77 % να έχουν εμπιστοσύνη προσωπικά στη Μέρκελ κρίνοντας ότι «έκανε το σωστό όσον αφορά τις παγκόσμιες υποθέσεις»

Στην έρευνα συμμετείχαν 17,823 άτομα από 16 αναπτυγμένες οικονομίες σε όλο τον κόσμο, από τη Βόρεια Αμερική έως την Ευρώπη και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Να σημειωθεί ότι δεν περιλαμβάνονται δεδομένα από τη Γερμανία.

Τα ποσοστά αποδοχής της Μέρκελ στην έρευνα ξεπερνούν τα ποσοστά των άλλων παγκόσμιων ηγετών όπως ο Τζο Μπάιντεν, ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ.

Μάλιστα η εμπιστοσύνη στη Μέρκελ το 2021 «πιάνει» σχεδόν ιστορικό υψηλό σε πολλές χώρες, ειδικά όσον αφορά τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Η Ολλανδία και η Ισπανία εξέφρασαν τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη Γερμανίδα καγκελάριο, καθώς το 90% των ερωτηθέντων και από τις δύο χώρες δήλωσαν ότι την εμπιστεύονται ότι πρόκειται να κάνει το σωστό όσον αφορά τις παγκόσμιες υποθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!