Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες αναμένουν οι λοιμωξιολόγοι
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες αναμένουν οι λοιμωξιολόγοι

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Σταδιακή μείωση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες αναμένουν οι λοιμωξιολόγοι

Κρίσιμες είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες για τις αντοχές των νοσοκομείων και τη λήψη αποφάσεων για παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων στην Αττική. Αυτή τη στιγμή σε απλές κλίνες των δημόσιων νοσοκομείων του λεκανοπεδίου νοσηλεύονται 922 ασθενείς και σε ΜΕΘ 213. Υπολογίζεται ότι ένα 10% των ασθενών σε απλές κλίνες θα χρειαστεί τις επόμενες ημέρες κρεβάτι εντατικής.

Το ιικό φορτίο στα λύματα «παραμένει υψηλό», ενώ οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό αυξάνονται. Έτσι, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται ακόμη εξαιρετικά επιφυλακτικοί για το άνοιγμα της αγοράς και την σταδιαή άρση των μέτρων, αν και αναμένουν σταδιακή μείωση των λοιμώξεων με την Covid19.

O Καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, προειδοποίησε πως αναμένεται αύξηση των νοσηλευομένων αλλά μείωση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες ημέρες. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως ο χιονιάς των προηγούμενων ημερών, λειτούργησε υπέρ του περιορισμού της διασποράς, καθώς μειώθηκαν αισθητά οι μετακινήσεις.

Ωστόσο, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι «θα δούμε αύξηση των νοσηλευομένων, διότι καθυστερεί της διάγνωσης η βαριά νόσηση, αλλά δεν πρέπει αυτό να μας απογοητεύσει.»

Όπως εξήγησε, «με σχεδόν 1500 κρούσματα έχουμε 25 θανάτους. Με τον διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων το Νοέμβριο είχαμε 100 θανάτους. Αναλογικά ανά 100 κρούσματα έχουμε τους μισούς θανάτους. Πιθανότερη εξήγηση είναι ότι με τον εμβολιασμό καλύψαμε τους ηλικιωμένους που πάνε στο νοσοκομείο και χάνουν τη ζωή τους».

Ο κ. Βασιλακόπουλος στάθηκε στην πορεία των εμβολιασμών, εκτιμώντας πως «αν συνεχίσει να πηγαίνει καλά ο εμβολιασμός και αυξηθούν και οι δόσεις, θα φτάσουμε στο Πάσχα και θα έχουμε εμβολιασμένο τουλάχιστον με την πρώτη δόση το μεγαλύτερο μέρος του ευπαθούς πληθυσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!