Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός συνεχίζει να αυξάνει τους θανάτους στις χώρες όπου δεν έχουν φτάσει τα εμβόλια
[Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός συνεχίζει να αυξάνει τους θανάτους στις χώρες όπου δεν έχουν φτάσει τα εμβόλια

[Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός συνεχίζει να αυξάνει τους θανάτους στις χώρες όπου δεν έχουν φτάσει τα εμβόλια

Οι χώρες οι οποίες σημειώνουν υψηλές ταχύτητες στα προγράμματα εμβολιασμού μπορούν σιγά σιγά να απολαμβάνουν κάποια επίπεδα «κανονικότητας» με ανοιχτά σχολεία, «ελεύθερες» οικογενειακές συγκεντρώσεις και ρεαλιστικά σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές.

Οι πολίτες στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα προγράμματα εμβολιασμού «τρέχουν» με αξιοσημείωτη ταχύτητα αρχίζουν πια να ρίχνουν κλεφτές ματιές στο πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον μας μετά την πανδημία.

Ρίχνοντας, ωστόσο, μια ματιά στον υπόλοιπο κόσμο, γίνεται κατανοητό πως ο ιός εξακολουθεί να μαίνεται στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και η άνιση διανομή των εμβολίων θέτει σημαντικό δημόσιο κίνδυνο καθώς εμφανίζονται οι νέες παραλλαγές του ιού.

Από τα μέσα Μαρτίου, οι θάνατοι λόγω Covid-19 έχουν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι σε όλο τον κόσμο, παρόλο που οι αριθμοί βελτιώθηκαν στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Να σημειωθεί ότι από τα μέσα Ιανουαρίου τα κρούσματα Covid-19 σημείωναν παγκοσμίως πτωτική πορεία αποκλιμακώνοντας και τους υπόλοιπους επιδημιολογικούς δείκτες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, σημείωσε ότι η άνιση χορήγηση των εμβολίων «δεν προκαλεί μόνο ηθική οργή, αλλά είναι επίσης οικονομικά και επιδημιολογικά αυτοκαταστροφική».

Σε όλο τον κόσμο, έχουν χορηγηθεί μισό δισ. δόσεις των εμβολίων, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!