Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά το αρνητικό ρεκόρ
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά το αρνητικό ρεκόρ

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Συναγερμός μετά το αρνητικό ρεκόρ

Στο κόκκινο εκτοξεύθηκαν οι ανησυχίες έπειτα από την χθεσινή ανακοίνωση των ημερήσιων κρουσμάτων με τον αριθμό-ρεκόρ των 372 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Από αυτά, 133 εντοπίστηκαν στην Περιφέρεια Αττικής και 164 συνδέονται με γνωστές συρροές. Συγκεκριμένα τα 114 συνδέονται με τη βιομηχανία τροφίμων στην Πέλλα- η λειτουργία του οποίου αναστέλλεται μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου -, ενώ 29 με βιομηχανία ανακύκλωσης στην Αττική.

Στο μεταξύ τα επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων . Έτσι για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού στις τέσσερις αυτές περιοχές θα ισχύουν ως τις 25 Σεπτεμβρίου τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α΄ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, εντολή στους διοικητές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρη Τσαλικάκη,να θέσουν τα νοσοκομεία των Νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και στον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, να ενταθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τα κλιμάκια και τις ΚΟΜΥ του Οργανισμού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!