Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός «σαρώνει» την Πορτογαλία
[Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός «σαρώνει» την Πορτογαλία

[Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός «σαρώνει» την Πορτογαλία

Από τον «Παράδεισο» στην «Κόλαση» έχει βρεθεί η Πορτογαλία στην πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό που βαφτίστηκε ως το «Πορτογαλικό θαύμα» στο πρώτο κύμα της Covid-19 πέρυσι την άνοιξη,σχεδόν ένα χρόνο αργότερα έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.

Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην κορυφή του πλανήτη σε λοιμώξεις και στον καθημερινό μέσο όρο θανάτων. Η Πορτογαλία αναγκάστηκε να ζητήσει διεθνή βοήθεια . «Η λέξη« θαύμα »ήταν η χειρότερη που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε γιατί αυτό επιτεύχθηκε με τη δουλειά», θρηνεί η Αουρόρα Βιάες, από την τοπική αυτοδιοίκηση του βόρειου δήμου Vila Nova de Cerveira, όπου ένα γηροκομείο δεν έχει γνωρίσει το covid στο όλοι οι κάτοικοι και οι εργάτες του αρρώστησαν.

Τα δεδομένα είναι τρομακτικά. Οι μισοί από τους θανάτους από Covid-19 στην Πορτογαλία σημειώθηκαν τον Ιανουάριο και η συχνότητα ανά 100.000 κατοίκους σε 14 ημέρες φτάνει στοιχεία που δεν έχουν προηγούμενο: 1.438, ακολουθούμενη από το Ισραήλ με 1.060 και την Τσεχική Δημοκρατία με 902, σύμφωνα με στοιχεία που συνελέγησαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Θλιβερή «πρωτιά» έχει η Πόλη Penedono, στο βόρειο τμήμα της χώρας, με περισσότερες από 7.400 περιπτώσεις. Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊόανά 100.000 κατοίκους αφήνει επίσης τη χώρα στην «κορυφή» του κόσμου την τελευταία εβδομάδα, ακολουθούμενη από τον Λίβανο και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το ίδιο πανεπιστήμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!