Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Πρόστιμα και αυστηρότερα μέτρα στη Γερμανία
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Πρόστιμα και αυστηρότερα μέτρα στη Γερμανία

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Πρόστιμα και αυστηρότερα μέτρα στη Γερμανία

Απώτερος στόχος η αποφυγή ενός νέου lockdown. Στοχευμένες δράσεις προκειμένου να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης. Περιορισμός στη συμμετοχή ατόμων σε εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους. Συστάσεις για ιδιωτικές συναθροίσεις.

Την Τρίτη το απόγευμα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων συζήτησαν τις νεότερες εξελίξεις της πανδημίας Covid-19. Αιτία ήταν ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων. Στα πρόθυρα της βιντεοσύσκεψης η καγκελάριος είχε προειδοποιήσει για δραματική αύξηση τους χειμερινούς μήνες. Όπως επισήμανε, αν δεν ληφθούν μέτρα οι ρυθμοί αύξησης των λοιμώξεων θα ξεπεράσουν καθημερινώς τις 19.000. Η υπόδειξη αυτή δεν επέφερε στη σημερινή σύσκεψη οπωσδήποτε όλα εκείνα τα αποτελέσματα που θα επιθυμούσε η καγκελάριος, η οποία από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η πανδημία του κορωνοϊού υποστηρίζει την αναγκαιότητα της επιβολής αυστηρών περιορισμών.

Αποφυγή lockdown

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι τους επόμενους μήνες θα παραβρίσκονται όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους, θα πρέπει να προστεθεί στα μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, απόσταση, υγιεινή χεριών) και ο αερισμός αυτών των χώρων. Ενόψει των φθινοπωρινών σχολικών διακοπών η καγκελάριος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδέψουν σε χώρες και περιοχές στο εξωτερικό που θεωρούνται επικίνδυνες.

Καγκελάριος και πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι προτεραιότητα έχει η διασφάλιση της λειτουργίας της οικονομίας, των σχολείων και των παιδικών σταθμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!