Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Προχωρούν οι εμβολιασμοί – Ικανοποιητική η συμμετοχή των πολιτών
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Προχωρούν οι εμβολιασμοί – Ικανοποιητική η συμμετοχή των πολιτών

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Προχωρούν οι εμβολιασμοί – Ικανοποιητική η συμμετοχή των πολιτών

Η πανδημία εμφανίζει σημάδια ύφεσης στη χώρα, με τις αρχές πάντως να συνιστούν στους πολίτες να εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο τον εμβολιασμό ικανού αριθμού πολιτών εντός του καλοκαιριού. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 6.084.963 εμβολιασμοί, με 2.305.626 να είναι πλήρως ολοκληρωμένοι.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι στόχος είναι να εμβολιαστεί το 60 με 70% του πληθυσμού, προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του ιού, αλλά και να αμβλυνθεί η πίεση στο σύστημα υγείας. Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που νοσηλεύνται με κορωνοϊό στις ΜΕΘ, δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Η συμμετοχή των πολιτών κρίνεται ικανοποιητική, με σχεδόν όλα τα ραντεβού να έχουν καλυφθεί στις περισσότερες περιοχές, αν και σε 19 περιφερειακές ενότητες η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή. Την Παρασκευή μάλιστα, ακυρώθηκαν οι εμβολιασμοί στη Σάμο λόγω χαμηλής συμμετοχής.

Πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια για τους 20άρηδες

Το επόμενο διάστημα, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια και οι 20άρηδες, αρχής γενομένης από την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών. Μάλιστα, στις περισσότερες περιοχές έχουν καλυφθεί σχεδόν όλα τα ραντεβού, κάτι που φάνηκε και από την ανταπόκριση των νεαρότερων ηλικιών στο μονοδοσικό εμβόλιο της J&J.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως: (τώρα στοχεύουμε στους 20-39 γιατί αυτή είναι η κοινωνική ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη δραστηριότητα και τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη μετάδοση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!