Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Νέα «υβριδική» μετάλλαξη εντοπίστηκε στο Βιετνάμ
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Νέα «υβριδική» μετάλλαξη εντοπίστηκε στο Βιετνάμ

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Νέα «υβριδική» μετάλλαξη εντοπίστηκε στο Βιετνάμ

Το Βιετνάμ εντόπισε μια παραλλαγή του Covid-19 η οποία φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός του στελέχους της Ινδίας και της Βρετανίας και μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα μέσω του αέρα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της υγείας.

Ο υπουργός Υγείας του Βιετνάμ Νγκουγέν Τχαν Λονγκ χαρακτήρισε την τελευταία μετάλλαξη το Σάββατο ως «πολύ επικίνδυνη».

Οι ιοί μεταλλάσσονται συνεχώς και οι περισσότερες παραλλαγές είναι ασήμαντες, αλλά μερικές μπορούν να κάνουν έναν ιό πιο μεταδοτικό.

Από τότε που ο Covid-19 εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2020, έχουν εντοπιστεί χιλιάδες μεταλλάξεις.

«Το Βιετνάμ εντόπισε μια νέα παραλλαγή του Covid-19 η οποία συνδυάζει χαρακτηριστικά των δύο υφιστάμενων παραλλαγών που βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Νγκουγέν σε κυβερνητική συνάντηση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με τον Νγκουγέν, η νέα υβριδική παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες, ειδικά μέσω του αέρα. Ανακαλύφθηκε μετά από διεξαγωγή τεστ σε ασθενείς που ανιχνεύθηκαν πρόσφατα θετικοί στον ιό, ανέφερε η διαδικτυακή εφημερίδα VnExpress επικαλούμενη τον υπουργό ο οποίος είπε ότι ο γενετικός κώδικας του ιού θα είναι διαθέσιμος σύντομα.

Η παραλλαγή του Covid-19 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περασμένο Οκτώβριο, που ονομάζεται B.1.617.2 , είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή της Βρετανίας, επίσης γνωστή ως B.1.1.7 , σύμφωνα με ειδικούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!