Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Ο μισός πληθυσμός της Αγγλίας εκτιμάται ότι έχει αντισώματα
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Ο μισός πληθυσμός της Αγγλίας εκτιμάται ότι έχει αντισώματα

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Ο μισός πληθυσμός της Αγγλίας εκτιμάται ότι έχει αντισώματα

Πάνω από το μισό του πληθυσμού της Αγγλίας εκτιμάται ότι είχε αναπτύξει αντισώματα κατά του Covid-19 την εβδομάδα που έληξε στις 14 Μαρτίου, καταδεικνύοντας τον αντίκτυπο του προγράμματος εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περίπου το 54,7% των πολιτών βρέθηκαν με αντισώματα κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κάτι που υποδηλώνει ότι είτε έχουν εκτεθεί στον ιό στο παρελθόν ή είτε ότι έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε την Τρίτη η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών.

Τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον που τώρα αρχίζει να χαλαρώνει τους περιορισμούς του lockdown που ισχύουν από τις αρχές Ιανουαρίου.

Πάνω από 30 εκατ. άνθρωποι, ή περίπου το 57% του ενήλικου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά του Covid-19.

Στην Ουαλία, το ποσοστό των ατόμων που εκτιμάται ότι είχαν αντισώματα υπολογίζεται στο 50,5%. Τα στοιχεία για τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία είναι στο 49,3% και 42,6%, αντίστοιχα.

Τα δεδομένα δείχνουν τη μείωση των ποσοστών θετικότητας των αντισωμάτων μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων τις τελευταίες ημέρες της περιόδου που αναλύθηκε.

«Αυτό είναι πιθανό επειδή τα άτομα σε αυτές τις ομάδες προτεραιότητας έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου αλλά όχι ακόμη τη δεύτερη δόση τους», εξήγησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS). «Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχουν την προστασία από την ανοσία έναντι του κορωνοϊού», πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!