Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: O κορωνοϊός μια ευκαιρία για αλλαγές;
[Η Ναυτεμπορική]: O κορωνοϊός μια ευκαιρία για αλλαγές;

[Η Ναυτεμπορική]: O κορωνοϊός μια ευκαιρία για αλλαγές;

Οικονομικά πακέτα πολλών εκατομμυρίων και τηλεργασία. Μήπως τελικά ο κορωνοϊός είναι ο καταλύτης για πιο γρήγορες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές;

Ο κορωνοϊός αφορμή για αλλαγές σε πολλά επίπεδα; Βλέποντας κανείς τα εκατομμύρια κρούσματα, τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, την ανεργία και την μεγάλη ύφεση της οικονομίας πολλαπλασιάζονται οι φωνές που υποστηρίζουν πως ο κορωνοϊός αποτελεί τον καταλύτη πολλών αλλαγών.

«Η πανδημία κατέδειξε ότι είμαστε σε θέση να μην δίνουμε προτεραιότητα σε οικονομικά ζητήματα» δηλώνει ο Γερμανός φιλόσοφος Μάρκους Γκάμπριελ. «Κάναμε αυτό που ήταν ηθικά ορθό και αποφασίσαμε υπέρ της υγείας, σχεδόν με κάθε οικονομικό τίμημα» δηλώνει στο περιοδικό Der Spiegel.

H πανδημία δεν στάθηκε καταλύτης μόνο για την ψηφιοποίηση αλλά και για τη διεθνή συνεργασία για την παρασκευή ενός εμβολίου. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Γερμανία δαπανά περισσότερα χρήματα για την Ευρώπη, τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία.

Το μπόνους που αρχικά είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση στους νοσηλευτές περιορίστηκε μόνο στα γηροκομεία, ωστόσο για τον Γερμανό θεολόγο Γιόχαν Χίνριχ Κλάουσεν ήταν θετικό ότι αυτά τα επαγγέλματα χαίρουν πλέον μεγαλύτερης εκτιμήσεως.

Περισσότερη τηλεργασία στο μέλλον

Κυρίως εντυπωσιασμένος είναι όμως από το πρόγραμμα στήριξης του πολιτισμού, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. «Δεν διατίθενται χρήματα για την απόσυρση των αυτοκινήτων αλλά για την τέχνη και τον πολιτισμό» λέει ο επιτετραμμένος για θέματα πολιτισμού της Ευαγγελικής Εκκλησίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!