Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Κύπρος: Σε 2.006 ανέρχονται τα κρούσματα
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Κύπρος: Σε 2.006 ανέρχονται τα κρούσματα

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Κύπρος: Σε 2.006 ανέρχονται τα κρούσματα

Σε 2,006 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού της Κύπρου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα του υπουργείου Υγείας Το Υπουργείο Υγείας επισημάνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3,365 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 20 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

  • Από 303 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 4 κρούσματα.
  • Από 300 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα.
  • Από 1,772 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από 35 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
  • Από 244 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
  • Από 280 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εργαστηριακού ελέγχου που διενεργείται σε χωριά των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Ειδικότερα τα 11 κρούσματα εντοπίστηκαν με ιδιωτική πρωτοβουλία:

1. Ένα άτομο ήρθε από την Ρουμανία στις 27/9 και έκανε την εξέταση τη 12η μέρα για να αποδεσμευτεί από την καραντίνα της σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα.

2. Τρία άτομα είναι συνάδελφοι και έκαναν την εξέταση επειδή ένας εξ αυτών είχε συμπτώματα από τις 7/10 (πυρετό, βήχα, δύσπνοια, κεφαλαλγία).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!