Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγ. Νικόλαο εισηγείται η επιτροπή
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγ. Νικόλαο εισηγείται η επιτροπή

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Καθολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγ. Νικόλαο εισηγείται η επιτροπή

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση μέτρων που θα ανακόψουν την εξάπλωση της πανδημίας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική στην Αττική, ενώ αυξημένο είναι και το επιδημιολογικό φορτίο στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η επιτροπή εισηγείται σκληρό lockdown για Πάτρα και Χαλκίδα. Όλα τα άλλα μέτρα είναι στο τραπέζι της τηλεδιάσκεψης, με τους επιστήμονες δείχνουν να συμφωνούν για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 αυτό το σαββατοκύριακο ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ισχύει το click inside στις κόκκινες περιοχές αλλά το click away.

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα γυμνάσια στις κόκκινες περιοχές με τους παιδίατρους λοιμωξιολόγους να επιμένουν να παραμείνουν ανοιχτά, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί κάτι.

Μεγάλη είναι η ανησυχία εν όψει και του ενδεχόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας, μετά και τη νέα αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. Τα βλέμματα στρέφονται στις αποφάσεις της κυβέρνησης και στα όσα -πιο αυστηρά μέτρα- εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας, λοιμωξιολόγος, Αθανάσιος Σκουτέλης ανέφερε ότι χρειάζεται περιορισμός της κινητικότητας και λήψη μέτρων για να μη γίνει εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Στο επίκεντρο όπως πάντα η Αττική, με στοχευμένες παρεμβάσεις, ενώ θεωρείται δεδομένη η αυστηροποίηση των μέτρων στη Πάτρα. Οι επιδημιολόγοι χθες το βράδυ έκρουσαν καμπανάκι κινδύνου και για τη Θεσσαλονίκη, λόγω της αυξητικής τάσης που καταγράφεται και εκεί, στον αριθμό των κρουσμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!