Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ινδία: Μεγάλες πόλεις «ανοίγουν» και πάλι καθώς μειώνονται τα κρούσματα
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ινδία: Μεγάλες πόλεις «ανοίγουν» και πάλι καθώς μειώνονται τα κρούσματα

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ινδία: Μεγάλες πόλεις «ανοίγουν» και πάλι καθώς μειώνονται τα κρούσματα

Ξεκίνησε και πάλι η οικονομική δραστηριότητα σε μεγάλες πόλεις της Ινδίας με μεγάλες ουρές επιβατών για λεωφορεία στο οικονομικό κέντρο του Μουμπάι, ενώ κίνηση επικράτησε και πάλι στους δρόμους του Νέου Δελχί ύστερα από ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα κορωνοϊού που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Τα 100.636 νέα κρούσματα των τελευταίων 24 ωρών είναι τα χαμηλότερα στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου από τις 6 Απριλίου, και πολύ χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του περασμένου μήνα, όταν καταγράφονταν περισσότερα από 400.000, επιτρέποντας στις αρχές να ξανανοίξουν τμήματα της οικονομίας.

«Πρέπει να σώσουμε τους εαυτούς μας από την μόλυνση αλλά και να επαναφέρουμε την οικονομία στη σωστή τροχιά», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στο Δελχί Άρβιντ Κετζριουάλ. Ο ίδιος έδωσε εντολή τα καταστήματα της πρωτεύουσας να ανοίγουν εκ περιτροπής τις μονές και τις ζυγές ημέρες του μήνα, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι συναθροίσεις, αλλά επέτρεψε σε γραφεία και το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο στο Δελχί να λειτουργεί με το 50% της δυναμικότητάς του.

Ωστόσο, διατηρήθηκαν κάποιοι περιορισμοί, όπως η απαγόρευση για γεύματα εντός των εστιατορίων και η χρήση θεάτρων και γυμναστηρίων σε μια πόλη που ακόμα ανακάμπτει αργά από την έξαρση κατά τον Απρίλιο και τον Μάιο που υπερφόρτωσε τα νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία είχαν ελλείψεις σε κλίνες και οξυγόνο και άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους χώρους στάθμευσης κλινικών αλλά και στα σπίτια τους, ενώ τα αποτεφρωτήρια και τα νεκροτομεία πάσχισαν να αντιμετωπίζουν την ασταμάτητη εισροή πτωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!