Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ινδία: Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι 10 φορές υψηλότερος
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ινδία: Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι 10 φορές υψηλότερος

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ινδία: Ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι 10 φορές υψηλότερος

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία λόγω της Covid-19 θα μπορούσε να είναι 10 φορές μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό που σήμερα πλησιάζει τους 415.000 νεκρούς, σύμφωνα με αμερικανική έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το οποίο θα καθιστούσε την πανδημία τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην Ινδία από την ανεξαρτησία της.

Ειδικοί που ασχολούνται με την επιδημιολογική κατάσταση στην Ινδία προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι ο απολογισμός είναι πολύ υποεκτιμημένος στην χώρα αυτή του 1,3 δισεκ. κατοίκων. Ωστόσο, η εκτίμηση του Κέντρου για την Παγκόσμια Ανάπτυξη (Center for Global Development) είναι η υψηλότερη που έχει γίνει ποτέ. Λαμβάνει υπόψιν τη δραματική επιδημιολογική έξαρση που καταγράφηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο λόγω του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που καλύπτει την περίοδο από την έναρξη της επιδημίας την προηγούμενη χρονιά έως φέτος τον Ιούνιο, μεταξύ 3,4 και 4,7 εκατ. άνθρωποι έχουν υποκύψει στον κορωνοϊό το διάστημα αυτό.

«Ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών είναι πιθανόν της τάξης των εκατομμύριων, όχι εκατοντάδων χιλιάδων, το οποίο στην πραγματικότητα την καθιστά τη χειρότερη ανθρώπινη τραγωδία στην Ινδία από τη διαίρεση και την ανεξαρτησία», ανέφεραν οι μελετητές.

Ύστερα από τη διαίρεση μεταξύ της Ινδίας, κατά πλειοψηφίας ινδουιστικής, και του Πακιστάν, κατά πλειοψηφία μουσουλμανικού, το 1947, οι διαθρησκευτικές συγκρούσεις προκάλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!