Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ιαπωνία: Εξετάζεται η δωρεά επιπλέον ποσού 800 εκατ. δολ. και δόσεων εμβολίου στον ΠΟΥ
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ιαπωνία: Εξετάζεται η δωρεά επιπλέον ποσού 800 εκατ. δολ. και δόσεων εμβολίου στον ΠΟΥ

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ιαπωνία: Εξετάζεται η δωρεά επιπλέον ποσού 800 εκατ. δολ. και δόσεων εμβολίου στον ΠΟΥ

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα προγραμματίζει να δεσμευτεί για τη διάθεση επιπλέον ποσού 800 εκατομμυρίων δολαρίων στο πρόγραμμα COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το οποίο παρέχει εμβόλια κατά της COVID-19 σε χώρες που τα έχουν ανάγκη, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «The Mainichi».

Η Ιαπωνία έχει ήδη διαθέσει 200 εκατομμύρια δολάρια στο αναφερόμενο πρόγραμμα, ενώ η χώρα αναμένεται να ανακοινώσει δωρεές δόσεων εμβολίου στο COVAX, σύμφωνα με την αναφορά της ίδιας εφημερίδας, η οποία δεν επικαλείται κάποια πηγή. Ο Σούγκα θα φιλοξενήσει σήμερα μία διαδικτυακή διάσκεψη για την παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX. Στην ίδια διάσκεψη θα λάβουν μέρος η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, ο Μπιλ Γκέιτς και εκπρόσωποι της ομάδας των χωρών G7.

Η διάσκεψη έχει στόχο την κάλυψη ενός κενού χρηματοδότησης 1,7 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ εκτιμάται ότι τόσο χώρες, όσο και οργανισμοί θα ενισχύσουν τις συνεισφορές τους σε χρήματα και σε δόσεις εμβολίων, όπως δήλωσε χθες,Τρίτη, στο Reuters ένας αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Ιάπωνες κοινοβουλευτικοί έχουν παροτρύνει την κυβέρνηση να προσφέρει προμήθειες του εμβολίου της AstraZeneca Plc κατά της COVID-19 στην Ταϊβάν, καθώς αυτή η τελευταία αντιμετωπίζει έξαρση των περιστατικών μόλυνσης στο εσωτερικό της και έχει εμβολιάσει ποσοστό μικρότερο του 2% από το συνολικό πληθυσμό των 23,5 εκατομμυρίων κατοίκων της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!