Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Επιμένει η πίεση στο ΕΣΥ- Ποια τα σενάρια για την άρση του lockdown
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Επιμένει η πίεση στο ΕΣΥ- Ποια τα σενάρια για την άρση του lockdown

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Επιμένει η πίεση στο ΕΣΥ- Ποια τα σενάρια για την άρση του lockdown

Συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος υγείας ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με Covid-19 δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ , στη χώρα μας χθες νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι με κορωνοϊό 443 ασθενείς. Πρόκειται για αριθμό- ρεκόρ που αφήνει κενές ελάχιστες κλίνες σε όλη τη χώρα. Να σημειωθεί ότι οι διαωληνωμένοι αυξάνονται δραματικά.

Ενδεικτικό μάλιστα είναι το γεγονός πως μέσα σε μία εβδομάδα ο αριθμός των διασωληνωμένων σχεδόν διπλασιάστηκε. Την περασμένη Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 263 διασωληνωμένους.

Αναφερόμενος στην πίεση του ΕΣΥ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι σχεδιασμός της κυβέρνησης «είναι να μπορέσουμε να αποφορτίσουμε συγκεκριμένες περιοχές που δέχονται την πίεση, με κατάλληλες μετακινήσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με συμπράξεις στον ιδιωτικό τομέα -ακόμα και με επίταξη αν χρειαστεί- για να έχουμε περισσότερες κλίνες Θα γίνει, επίσης ενεργοποίηση άλλων λύσεων, όπως και στρατιωτικών νοσοκομείων».

Μάλιστα ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι η πίεση στο σύστημα υγείας, αυτή την εβδομάδα, θα είναι μεγάλη και θα είναι αυξανόμενη. Από την άλλη, τα κρούσματα θα αρχίσουν να πέφτουν λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Να σημειωθεί ότι αυξημένος είναι και ο αριθμός των ανθρώπινων απωλειών, ο οποίος, ωστόσο, φαίνεται να παρουσιάζει τάσεις επιβράδυνση, τάση η οποία διαφαίνεται πιο καθαρά στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων τα οποία έχουν ανακόψει την εκθετική αύξηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!