Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή του ιού στη Νότια Αφρική
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή του ιού στη Νότια Αφρική

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε νέα παραλλαγή του ιού στη Νότια Αφρική

Οι νοτιοαφρικανοί επιστήμονες δήλωσαν ότι εντόπισαν μια νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που φέρει έναν ανησυχητικό αριθμό μεταλλάξεων.

Η νέα παραλλαγή η οποία ονομάστηκε C.1.2., εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο στις νοτιοαφρικανικές επαρχίες Μπουμαλάνγκα και Γκαουτένγκ όπου βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα της χώρας, Πρετόρια, ανέφεραν οι επιστήμονες σε ερευνητική τους εργασία.

Έκτοτε εντοπίστηκε σε άλλες επτά χώρες στην Αφρική, την Ωκεανία, την Ασία και την Ευρώπη.

Οι μεταλλάξεις στον ιό «σχετίζονται με την αυξημένη μεταδοτικότητα» και την αυξημένη ικανότητα αποφυγής των αντισωμάτων, δήλωσαν οι επιστήμονες.

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε διαδοχικά κύματα της πανδημίας με την παραλλαγή Δέλτα, που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, να αυξάνει πλέον σημαντικά τα ποσοστά μόλυνσης σε όλο τον κόσμο.

Οι μεταλλάξεις κατατάσσονται αρχικά ως «παραλλαγές ενδιαφέροντος» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μόλις αναγνωριστούν ως πιο σοβαρές ή μεταδοτικές, ονομάζονται «παραλλαγές ανησυχίας».

Να σημειωθεί ότι η παραλλαγή C.1.2. εξελίχθηκε από την παραλλαγή C.1., ένα στέλεχος του ιού που κυριάρχησε στις λοιμώξεις στο πρώτο κύμα του ιού στη Νότια Αφρική στα μέσα του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!