Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ελλάδα: Πιο ηχηρή η καμπάνα για το εσωτερικό
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ελλάδα: Πιο ηχηρή η καμπάνα για το εσωτερικό

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Ελλάδα: Πιο ηχηρή η καμπάνα για το εσωτερικό

H κυβέρνηση λαμβάνει ή αποσύρει μέτρα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις συστάσεις των ειδικών τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να φτάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού χωρίς μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Χτύπησε ηχηρό καμπανάκι για την χαλάρωση και την αύξηση των κρουσμάτων στο εσωστερικό.

Μιλώντας στον τηλεπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα «σταματήσαμε τις ροές από τη Σερβία και καταστήσαμε υποχρεωτικά τα τεστ για τους τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες». Οι αρχές, όπως είπε, παρακολουθούν την επιδημιολογική εξέλιξη στη Βρετανία και στη Σουηδία, όπου η κατάσταση βελτιώνεται.

Εξήγησε ακόμη ότι επειδή στον τουρισμό πρέπει να υπάρχει μία ορατότητα για να προετομάσει κάποιος το ταξίδι του, στέλνουμε το σήμα ότι το τεστ των 72 ωρών θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για επισκέπτες από χώρες, όπως οι ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για την χρήση της μάσκας, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρείται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου και παραμένει υποχρεωτική. Όσον αφορά στην απόφαση να καταργηθεί το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι, σχολίασε πως αποδείχθηκε στην πράξη ότι ότι δεν ήταν ορθολογικό, «Προσαρμόσαμε το πλαίσιο στην πραγματικότητα» είπε και υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι στους καθημένους, αλλά στους ορθίους, που συνωστίζονται σε μπαρ και πανηγύρια.

Τόνισε πάντως ότι είναι διαφορετική η φύση των μπιτς μπαρ από τα πανηγύρια, καθώς στα πρώτα υπάρχει χωρητικότητα συγκεκριμένη και υπεύθυνος που γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!