Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Αίγυπτος: Το 92% των πολιτών προτίθεται να κάνει το εμβόλιο
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Αίγυπτος: Το 92% των πολιτών προτίθεται να κάνει το εμβόλιο

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός- Αίγυπτος: Το 92% των πολιτών προτίθεται να κάνει το εμβόλιο

Πολύ υψηλό είναι το ποσοστό των Αιγυπτίων που αποδεικνύονται πρόθυμοι να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς φτάνει το 92%, σύμφωνα με έρευνα του Αιγυπτιακού Κέντρο Δημοσκοπήσεων «Baseera». Κύριο στοιχείο της εν λόγω έρευνας ήταν οι προσδοκίες της αιγυπτιακής κοινής γνώμης για το νέο έτος εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι οι Αιγύπτιοι είναι γενικά πρόθυμοι να δεχτούν το εμβόλιο σε ποσοστό 92%, με το 67% να συμφωνεί απόλυτα και το 25% να συμφωνεί. Πάντως, υπάρχει ένα 3% που δεν συμφωνεί και ένα 4% που δεν συμφωνεί καθόλου, ενώ στο 1% παραμένουν οι αναποφάσιστοι.

Σε άλλη ερώτηση του Αιγυπτιακού Κέντρου Έρευνας, σχετικά με το κατά πόσο οι Αιγύπτιοι δηλώνουν γενικά αισιόδοξοι για το 2021, το 78% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι πιστεύουν το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020, ενώ μόλις το 4% είναι απαισιόδοξοι. Το 12% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ποσοστό της αισιοδοξίας στους ερωτηθέντες αυξάνει ανάλογα με την ηλικία τους. Έτσι, το 69% των νεώτερων ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 80% στους 30-49 ετών και στο 82% στους 50 ετών και άνω.

Τέλος, όσον αφορά την οικονομική κατάσταση στην Αίγυπτο, το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το 2021 θα χαρακτηριστεί από οικονομική βελτίωση, με το 4% να έχει αντίθετη άποψη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!