Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί και ενδεχομένως να περιορίσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων
[Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί και ενδεχομένως να περιορίσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

[Η Ναυτεμπορική]: Ο κορωνοϊός έχει μεταλλαχθεί και ενδεχομένως να περιορίσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Ανάμεσα στις δεκάδες μελετών που ασχολούνται με την ανάλυση της δομής το νέου κορωνοϊού τρεις εξ αυτών αποκαλύπτουν η κάθε μια διαφορετικά ευρήματα για τον ιό, ωστόσο όλες συγκλίνουν στον γεγονός ότι ο ιός μεταλλάσσεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση του θεραπευτικά.

Για παράδειγμα, μελέτη που έγινε από τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Αριζόνα επισημαίνει ότι ο ιός που εμφανίστηκε στις ΗΠΑ, έχει μεταλλαχθεί από το στέλεχος του εμφανίστηκε στην Κίνα και αυτό μπορεί να συμβάλει εντελώς αρνητικά ως προς την αντιμετώπισή του από τα εμβόλια που προσπαθούν να αναπτύξουν οι επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές δήλωσαν ότι έχουν εντοπίσει μια μετάλλαξη σε δείγματα που ελήφθησαν από ασθενείς που έχουν περάσει τον COVID-19. Συγκεκριμένα εξέτασαν 383 δείγματα ανθρώπων που είχαν νοσήσει με COVID-19 (5 εκ των οποίων είχαν δοκιμαστεί θετικά) και χρησιμοποίησαν μια αλληλουχία επόμενης γενιάς για τον εντοπισμό μεταλλάξεων σε αυτά τα πέντε γονιδιώματα. Τα ευρήματα της έρευνας υποδηλώνουν ότι ο ιός μπορεί να εξασθενεί και πιθανώς να κάνει παρόμοια γενετική μετάλλαξη με αυτή που συνέβη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) το 2003 και το 2004.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Virology την 1η Μαΐου, «Παρόμοιες μεταλλάξεις στα γονιδιώματα SARS-CoV-2 εμφανίζονται, ιδίως στο γονίδιο ORF8 που μπορεί ενδεχομένως να μειώσει την καταλληλότητα των ιών».

Οι ερευνητές του Los Alamos, με τη βοήθεια επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Duke και στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία, μπόρεσαν να αναλύσουν χιλιάδες αλληλουχίες κορωνοϊού που συλλέχθηκαν από την Global Initiative for Sharing All Influenza, μια οργάνωση που προωθεί την ταχεία ανταλλαγή δεδομένων από όλους ιούς της γρίπης και του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!