Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Η χαλάρωση γύρισε μπούμερανγκ στην Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Η χαλάρωση γύρισε μπούμερανγκ στην Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Η χαλάρωση γύρισε μπούμερανγκ στην Ευρώπη

Πολλοί θεωρούσαν ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η πανδημία του κορωνοϊού θα τελούσε υπό έλεγχο, προλειαίνοντας το έδαφος για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ωστόσο, οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς η Γηραιά Ήπειρος καταγράφει συνεχή αύξηση των κρουσμάτων, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει… χάος στις μετακινήσεις και τα ταξίδια των Ευρωπαίων.

Από τη Γαλλία έως την Ουκρανία, ο αριθμός των νέων περιστατικών βαίνει ανοδικός. Η Γερμανία, για παράδειγμα, εμφάνισε τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μολύνσεων από τον Μάιο. Εξίσου δυσμενής είναι η κατάσταση και στη Γαλλία -και ιδίως στο Παρίσι και τη Μασσαλία.

Ακόμη και η Ελλάδα, άλλωστε, η οποία στο πρώτο κύμα της πανδημίας ανταποκρίθηκε άκρως θετικά στην υγειονομική πρόκληση, πλέον εμφανίζει σταθερά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Αυτή η κατάσταση, όπως είναι εύλογο, έχει επιφέρει σημαντικές αναταράξεις στον κλάδο του τουρισμού και του ταξιδιού.

Η βρετανική κυβέρνηση, μόλις προχθές, ενέταξε τη Γαλλία και την Ολλανδία στη λίστα των χωρών, από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλλονται σε υποχρεωτική 14ήμερα καραντίνα.

Μπούμερανγκ ο τουρισμός

Όπως αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα, το άνοιγμα των συνόρων και η πρόωρη προσπάθεια επανόδου στην κανονικότητα έχουν γυρίσει μπούμερανγκ στις περισσότερες χώρες, οι οποίες δυσκολεύονται να αποτινάξουν τον βραχνά του θανατηφόρου ιού.

Παρ’ όλα αυτά, η ιδέα ενός νέου γενικευμένου lockdown φαντάζει μακρινή για τους περισσότερους ηγέτες, οι οποίοι διστάζουν να επιβάλλουν πολύ αυστηρά μέτρα υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ύφεσης και των οικονομικών επιπτώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!