Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Ο αριθμός των νέων μολύνσεων διεθνώς είναι ο χαμηλότερος από τα τέλη Οκτωβρίου
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Ο αριθμός των νέων μολύνσεων διεθνώς είναι ο χαμηλότερος από τα τέλη Οκτωβρίου

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Ο αριθμός των νέων μολύνσεων διεθνώς είναι ο χαμηλότερος από τα τέλη Οκτωβρίου

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό αποκλιμακώθηκε σε όλο τον κόσμο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, φθάνοντας στο πιο χαμηλό επίπεδό του από τα τέλη Οκτωβρίου: ακολουθούν οι σημαντικότερες εβδομαδιαίες εξελίξεις όπως προκύπτουν από μια βάση δεδομένων του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αν και σημαντικός δείκτης, ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων δεν αντανακλά παρά ένα κλάσμα του αληθινού αριθμού των μολύνσεων και οι συγκρίσεις μεταξύ χωρών πρέπει να γίνονται με περίσκεψη, καθώς η πολιτική διενέργειας τεστ διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Λιγότερες από 500.000 νέες μολύνσεις την ημέρα

Με 493.000 μολύνσεις να καταγράφονται κάθε μέρα αυτήν την εβδομάδα, ο δείκτης περνάει κάτωι από το όριο των 500.000 για πρώτη φορά από τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του AFP μέχρι και χθες, Πέμπτη. Ο αριθμός των νέων μολύνσεων εξακολουθεί να πέφτει (-13% αυτήν την εβδομάδα) μετά το ρεκόρ των 725.000 που είχε φθάσει στα μέσα Ιανουαρίου.

Σχεδόν όλες οι ζώνες κατέγραψαν επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού αυτήν την εβδομάδα: -27% στην Αφρική, -17% στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, -12% στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και -2% στην Ασία.

Αντίθετα, ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε ελαφρά στη Μέση Ανατολή (+4%).

Ο ιός δεν κυκλοφορεί σχεδόν καθόλου στην Ωκεανία (14 θετικές διαγνώσεις την ημέρα, +43%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!