Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Σε αυξημένη επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Σε αυξημένη επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Σε αυξημένη επαγρύπνηση οι υγειονομικές αρχές

Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής καμπύλης, μετά την αύξηση των κρουσμάτων που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, τη διασπορά του ιού σε διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμη και σε νησιά, αλλά και τον εντοπισμό νέων εισαγόμενων κρουσμάτων.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι επιβεβαιώθηκαν ακόμη 58 κρούσματα κορωνοϊού και, όπως έγινε γνωστό, τα 28 από αυτά εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Έξι ήταν τα εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, ενώ οκτώ εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Αττικής, επτά στη Θεσσαλονίκη, τρία στη Λέσβο, δύο στη Ξάνθη, ένα στην Ημαθία, ένα στην Κοζάνη, ένα στην Άρτα και ένα στη Χαλκιδική.

Όπως γράφει σήμερα η «Ν» με φόντο τα παραπάνω, οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι έχουν εισηγηθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- νέα μέτρα προς την κυβέρνηση, όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας γενικευμένα πλέον σε όλη την αγορά, καθώς και εντατικότερους ελέγχους.

Υπενθυμίζεται πως σε ισχύ τέθηκαν σήμερα οι περιορισμοί εισόδου στον Προμαχώνα Σερρών, στα σύνορα με τη Βουλγαρία , (δεν αφορούν τους Έλληνες πολίτες).

Μεταξύ άλλων, η είσοδος στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα:

  • Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covis-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα. Ο έλεγχος πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής, εφόσον τα ιδιωτικά αυτά εργαστήρια έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια εθνική αρχή πιστοποίησης της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!