Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι ανησυχίες για την πορεία του ιού
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι ανησυχίες για την πορεία του ιού

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι ανησυχίες για την πορεία του ιού

Με δύο αρνητικά ρεκόρ εξελίχθηκε η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, ρεκόρ που αναδεικνύουν τα στοιχεία που αποτελούν τις βασικές πηγές ανησυχίας αναφορικά με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το Σάββατο ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ άγγιξε τους 100 ενώ χθες, Κυριακή, σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός στους ημερήσιους θανάτους από την αρχή της πανδημίας, με 13 απώλειες συνανθρώπων μας .

Η αύξηση αυτή των διασωληνωμένων αυξάνει τις ανησυχίες για την ετοιμότητα και αντοχή του συστήματος Υγείας καθώς στόχος αποτελεί να μην πιεστεί το σύστημα Υγείας. Αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, εξαρτάται και από την προσωπική και κοινωνική μας συμπεριφορά.

«Αυξάνουμε, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ μας. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, δίνουμε παραπάνω δυνατότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλά αυτό ποτέ δεν μπορεί να είναι από μόνο του αρκετό, αν και οι ίδιοι ως πολίτες δεν προσέξουμε και δεν συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα. Δηλαδή, έως ότου έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κάποια εμβόλια, ενδεχομένως και το φάρμακο, πρέπει όλοι μαζί ως κοινωνία να αντέξουμε αυτούς τους μήνες. Αυτή είναι η δουλειά μας, η δουλειά του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία», σημείωσε ο κ. Κικίλιας κατά την επίσκεψή του χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!