Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Η Αυστραλία επιστρατεύει στρατό και αστυνομία για να εξασφαλίσει τα κλειστά σύνορα
[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Η Αυστραλία επιστρατεύει στρατό και αστυνομία για να εξασφαλίσει τα κλειστά σύνορα

[Η Ναυτεμπορική]: Κορωνοϊός: Η Αυστραλία επιστρατεύει στρατό και αστυνομία για να εξασφαλίσει τα κλειστά σύνορα

«Για μερικές εβδομάδες, και όχι μερικές ημέρες» αναμένεται να μείνουν κλειστά τα σύνορα της πολιτείας Βικτόρια, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντέιβιντ Έλιοτ.

Οι αρχές της Αυστραλίας αποσκοπώντας στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας ανακοίνωσαν το κλείσιμο, επ’ αόριστον, των συνόρων ανάμεσα στις δύο πολυπληθέστερες πολιτείες της Αυστραλίας, τη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, από το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα τα σύνορα σε αυτές τις πολιτείες κλείνουν για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια.

Η χώρα για να εξασφαλίσει τα κλειστά σύνορα παρατάσσει εκατοντάδες αστυνομικούς και άνδρες των ένοπλων δυνάμεων για να επιβάλλουν το κλείσιμο των πολυάσχολων συνόρων.

Τα σύνορα της Νέας Νότιας Ουαλίας με τη Βικτόρια, που είναι εξαιρετικά πορώδη και έχουν μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, θα κλείσουν για πρώτη φορά τα τελευταία εκατό χρόνια.

Εξέλιξη που υπογράμμισε την ανάγκη για την ανάληψη αποφασιστικής δράσης: η πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε σήμερα αριθμό νέων κρουσμάτων μόλυνσης-ρεκόρ: 191 σε 24 ώρες. Χθες Δευτέρα, είχαν καταγραφεί 127.

Ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Ντάνιελ Άντριους εξήγησε πως καταγράφεται «πάρα πολύ υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων», ο οποίος συνεπάγεται πως ήταν απόλυτη ανάγκη να ληφθούν μέτρα.

Η απαγόρευση διέλευσης των συνόρων θα τεθεί σε εφαρμογή τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. Το μέτρο θα ισχύσει για έξι εβδομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!