Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κορυφαίοι επιστήμονες ανά τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην παχυσαρκία
[Η Ναυτεμπορική]: Κορυφαίοι επιστήμονες ανά τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην παχυσαρκία

[Η Ναυτεμπορική]: Κορυφαίοι επιστήμονες ανά τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην παχυσαρκία

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Είκοσι εννέα κορυφαίοι διεθνείς εταίροι από το κοινωνικό σύνολο, τα πανεπιστήμια και τη βιομηχανία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να κατανοήσουν καλύτερα την παχυσαρκία και να βελτιστοποιήσουν τις μελλοντικές θεραπευτικές επιλογές της.

Για το λόγο αυτό δημιούργησαν το πρόγραμμα «SOPHIA» το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου 2025 ενώ, το πρώτο ορόσημο έχει ήδη προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο του 2020.

Ο προϋπολογισμός για το πρόγραμμα φτάνει τα 16 εκατ. ευρώ και το συντονισμό του έχει ο καθηγητής Carel le Roux από το University College Dublin και υπεύθυνος είναι ο Δρ. Marianne Ølholm Larsen Grønning της Novo Nordisk A / S.

Σε αυτό συμμετέχουν αρκετές χώρες όπως Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Ελβετία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το πρόγραμμα «SOPHIA» θα διερευνήσει τα αποτελέσματα της υγείας σε άτομα με παχυσαρκία που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1

Όπως εξηγεί ο Δρ. Sanjoy Dutta, αντιπρόεδρος της Έρευνας του JDRF, με τη στατιστική δύναμη που προσφέρει μια τόσο μεγάλη ευρωπαϊκή συνεργασία, οι επιστήμονες θα μπορούν να διερευνήσουν την αμφίδρομη σχέση μεταξύ της παχυσαρκίας και του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 . Θέλουν όπως είπε, να καταφέρουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!