Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η «κόπωση της πανδημίας» δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων
[Η Ναυτεμπορική]: Η «κόπωση της πανδημίας» δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων

[Η Ναυτεμπορική]: Η «κόπωση της πανδημίας» δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων

Γεγονός αποτελεί πλέον η «τόνωση» της πανδημίας με τον πλανήτη να βρίσκεται αντιμέτωπος με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, και την Ευρώπη στη δίνη του. Μόλις χθες άλλωστε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε την Ευρώπη «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός αντεπιτίθεται σε όλο τον κόσμο, με τις χώρες να αυστηροποιούν τους περιορισμούς για την αναχαίτιση της πανδημίας, ωστόσο, αυτή τη φορά όλοι είναι κουρασμένοι, σημειώνει η Wall Street Journal.

Το υγειονομικό προσωπικό έπειτα από επτά μήνες στην πρώτη γραμμή έχει εξαντληθεί. Οι πολιτικοί έχουν αφήσει πίσω τους τη «μάχιμη» ρητορική. Και οι πολίτες που πρόθυμα απομονώθηκαν μακριά από συγγενείς και γνωστούς κατά το πρώτο κύμα, δυσκολεύονται πλέον να κρατηθούν μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Οκτωβρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπηνα αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη κόπωση των πολιτών απέναντι στην πανδημία, εκτιμώντας μάλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%.

Μπροστά σε ένα φαύλο κύκλο

Η κόπωση των πολιτών απέναντι στην πανδημία έχει αναδειχθεί σημαντικός εχθρός των κυβερνητικών πολιτικών που επιβάλλουν επιπλέον μέτρα με στόχο τον έλεγχο της πανδημίας. Και αυτό γιατί απλά τα μέτρα του δεύτερου κύματος βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στη συμμόρφωση των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!