Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κόντρα αντιπολίτευσης- κυβέρνησης για κόκκινα δάνεια και τροποποιήσεις στον πτωχευτικό
[Η Ναυτεμπορική]: Κόντρα αντιπολίτευσης- κυβέρνησης για κόκκινα δάνεια και τροποποιήσεις στον πτωχευτικό

[Η Ναυτεμπορική]: Κόντρα αντιπολίτευσης- κυβέρνησης για κόκκινα δάνεια και τροποποιήσεις στον πτωχευτικό

Τα «κόκκινα δάνεια», βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργου Ζαββού και της αντιπολίτευσης, κατά την πρώτη μέρα συζήτησης, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, του νομοσχεδίου που προβλέπει, παράταση του σχεδίου «Ηρακλής» για 18 μήνες ακόμα, καθώς και τροποποιήσεις στον πτωχευτικό νόμο για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Στόχος των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης είναι ο μετασχηματισμός της παραγωγικής βάσης της οικονομίας και η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος ώστε να ενισχύσει με ρευστότητα επιχειρήσεις και νοικοκυριά», τόνισε ο κ. Ζαββός ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χωρίς να αποκλείει τον κίνδυνο για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η αντιπολίτευση προτείνει απλά σχέδια επί χάρτου, ακοστολόγητα και μη ρεαλιστικά. «Προωθούμε ένα συντεταγμένο πρόγραμμα εξόδου από τη κρίση των ελληνικών τραπεζών, για να υπηρετήσει το καινούργιο μοντέλο οικονομίας μετά την πανδημία. Προτεραιότητα μας είναι η εξυγίανση τους, ώστε απαλλαγμένες από τα «κόκκινα δάνεια» και με νέα εργαλεία, να αναλάβουν τον κοινωνικό τους ρόλο, ενισχύοντας με ρευστότητα, επιχειρήσεις και νοικοκυριά», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Το θέμα των «κόκκινων δανείων» είναι μια μακροχρόνια οδυνηρή πραγματικότητα για αυτό την αντιμετωπίσαμε από την αρχή με το σχέδιο «Ηρακλής», με στόχο την δραστική τους μείωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!