Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Με βάση τα διεθνή πρότυπα οι προδιαγραφές για τις μαθητικές μάσκες
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Με βάση τα διεθνή πρότυπα οι προδιαγραφές για τις μαθητικές μάσκες

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Με βάση τα διεθνή πρότυπα οι προδιαγραφές για τις μαθητικές μάσκες

Σε παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας πριν τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών, απέδωσε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις διαστάσεις των μασκών που δόθηκαν χθες στους μαθητές.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα, ανέφερε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε θα διορθωθεί και η αρμόδια επιτροπή θα δώσει διευκρινίσεις επί των προδιαγραφών, οι οποίες «είναι ξεκάθαρες και θα είναι ίδιες, διότι βασίζονται στα διεθνή πρότυπα». Εξήγησε δε ότι αυτό που έκανε το υπουργείο Υγείας ήταν να διαβιβάσει τις προδιαγραφές στις αρμόδιες αρχές που ήταν υπεύθυνες για να προχωρήσουν στον διαγωνισμό. «Χθες είχαμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που διαθέτει δωρεάν μάσκες στους μαθητές» τόνισε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας από την αύξηση των νοσηλειών με Covid-19, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι υπάρχει σχέδιο και προγραμματισμός να αυξηθούν οι ΜΕΘ αποκλειστικά για Covid-19, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά. Επανέλαβε, επίσης, ότι το σύστημα υγείας δεν κλείνει, λειτουργούν όλες οι δομές και δίνεται προτεραιότητα σε ομάδες που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας (ογκολογικοί ασθενείς, ευπαθείς ομάδες).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!