Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Καμία ευθύνη στους γιατρούς σε περιπτώσεις θανάτων από κορωνοϊό
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Καμία ευθύνη στους γιατρούς σε περιπτώσεις θανάτων από κορωνοϊό

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Καμία ευθύνη στους γιατρούς σε περιπτώσεις θανάτων από κορωνοϊό

Τη ρητή διαβεβαίωση πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας σε σχέση με απόδοση ευθυνών σε γιατρούς για θανάτους ασθενών από κορωνοϊό» έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης καθώς όπως ανέφερε «πρόκειται για μία έκτακτη και ασυνήθη κατάσταση, στην οποία δοκιμάζονται ακόμη και αυτά τα όρια της επιστήμης και οι αντοχές του ιατρικού προσωπικού».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Πουλά, ο υφυπουργός Υγείας τόνισε πως «οι ιατροί και όλο το προσωπικό αυτήν τη στιγμή έχουν υπερβάλει εαυτόν, είναι άξιοι ευγνωμοσύνης τόσο από τους πολίτες όσο και από την πολιτεία και νομίζω ότι αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι και κάθε άλλο παρά ποτέ τέθηκε ζήτημα ευθυνών τους.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στέκεται όρθιο σήμερα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων αυτών των ανθρώπων. Οφείλουμε να τους το αναγνωρίζουμε. Θα ήταν λάθος, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, αυτήν τη στιγμή να θέσουμε το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις – νομικές και ουσιαστικές – και τούτο για να μη δημιουργείται παραφιλολογία και κινδυνολογία είτε για λόγους σκοπιμότητας είτε από λόγους άγνοιας».

Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόνισε ο υφυπουργός, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολύτως το ανεύθυνο έναντι τρίτων προσώπων. Κανείς, δηλαδή, δεν μπορεί να στραφεί εναντίον τους με αγωγή και να ζητήσει απ’ αυτούς αποζημίωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!