Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Το ΕΣΥ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το 2ο κύμα της πανδημίας
[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Το ΕΣΥ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το 2ο κύμα της πανδημίας

[Η Ναυτεμπορική]: Β. Κοντοζαμάνης: Το ΕΣΥ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει το 2ο κύμα της πανδημίας

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Για το που βρίσκεται το σύστημα υγείας αυτή τη στιγμή και το πως θα αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται από το 2ο κύμα της πανδημίας μίλησε χθες ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, για γίνει όσο πιο ισχυρό γίνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας το υπουργείο από το Μάιο πραγματοποιήσαμε σημαντικές ενέργειες ενίσχυσης του. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες ποσότητες ρεμδεσιβίρης προκειμένου να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες προκύψουν καθώς και την επάρκεια σε φάρμακα ευρείας χρήσης που χρησιμοποιούνται στις ΜΕΘ σε συνεργασία με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία για την παραγωγή τους. Αναφορικά με το εμβόλιο έναντι της Covid19 ο κ. Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται για λογαριασμό όλων των κρατών μελών την προμήθεια εμβολίων. Η χώρα μας συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια που μας εξασφαλίζει χρηματοδότηση του κόστους και έγκαιρη πρόσβαση στα διαθέσιμα εμβόλια. Η κυβέρνηση έχει προσχωρήσει στις 3 πρώτες συμφωνίες που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τώρα διαμορφώνεται ένα χαρτοφυλάκιο εμβολίων, όπως όλα τα κράτη της Ευρώπης, προκειμένου να διασφαλιστεί ένας επαρκής αριθμός εμβολίων το συντομότερο δυνατό για τη χώρα. Το εμβόλιο θα χορηγηθεί δωρεάν και ήδη καταρτίζεται επιχειρησιακό σχέδιο για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ποιο είναι ωστόσο το επιχειρησιακό σχέδιο που ακολουθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το σχέδιο και η οργάνωση το τελευταίο τρίμηνο είχαν ως εξής:

Κάλυψη κλινών στην επικράτεια

  • Σύνολο ΜΕΘ: 1038

  • Κενές: 330

  • COVID ΜΕΘ: 388

  • Κενές: 160

Μεταξύ Ιουλίου 2019 και Νοεμβρίου 2020 αναπτύχθηκαν στις 7 υγειονομικές περιφέρειες 300 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, από 557 σε 857, αύξηση 53,86%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!