Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κόντε: Ισχυρή και συγκεκριμένη αλληλεγγύη προς Ελλάδα-Κύπρο
[Η Ναυτεμπορική]: Κόντε: Ισχυρή και συγκεκριμένη αλληλεγγύη προς Ελλάδα-Κύπρο

[Η Ναυτεμπορική]: Κόντε: Ισχυρή και συγκεκριμένη αλληλεγγύη προς Ελλάδα-Κύπρο

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σήμερα με έμφαση στις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, μετά την ολοκλήρωση της Ευρωμεσογειακής Συνόδου Med7, στην Κορσική. Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πιο αναλυτικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «το κύριο σημείο είναι ότι πρέπει να εκφράσουμε ισχυρή αλληλεγγύη, όχι μόνον θεωρητική, αλλά συγκεκριμένη στους φίλους της Ελλάδας και της Κύπρου, που αντιμετωπίζουν μονομερείς τουρκικές ενέργειες. Ως Ιταλία και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον» είπε.

Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε σημείωσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν θέλει να επιβεβαιώσει τον ηγετικό της ρόλο στη Μεσόγειο, πρέπει να παίξει έναν ρόλο στο ύψος των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας και να προάξει τον καθορισμό μιας νέας περιφερειακής τάξης, η οποία να θέσει στο επίκεντρο της αξιοπιστία της, το κύρος της, πετυχαίνοντας και την κοινή ανάληψη ευθύνης».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό και καθηγητή Νομικής, η Ευρώπη βασίζεται στην ευημερία, στην ασφάλεια, στη διαχείριση της μετανάστευσης και στην προαγωγή της κοινωνίας των πολιτών και του πολιτισμού.

Ο Κόντε, τέλος, θέλησε να αναφερθεί σε ρήση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και χριστιανοδημοκράτη ηγέτη Άλντο Μόρο, ο οποίος δολοφονήθηκε από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!