Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε μια ιστορική συμφωνία η παγκόσμια ναυτιλία
[Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε μια ιστορική συμφωνία η παγκόσμια ναυτιλία

[Η Ναυτεμπορική]: Κοντά σε μια ιστορική συμφωνία η παγκόσμια ναυτιλία

Κοντά σε συμφωνία για την ανάληψη δεσμεύσεων, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων στην εμπορική ναυτιλία, βρίσκονται σχεδόν 200 χώρες ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Οι διαπραγματεύσεις, υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ και του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (IMO), “τρέχουν” από το 2018 και στόχος είναι να εξευρεθεί ένας κοινός τόπος για το πώς η ναυτιλία, από τα κοντέινερς έως τα τάνκερ, θα “ξεφορτωθεί” τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, ο κλάδος έχει δεσμευτεί να μειώσει κατά 50% τις εκπομπές έως το 2050. Αυτή τη στιγμή, οι διαβουλεύσεις αφορούν τον καθορισμό ενός συστήματος αξιολόγησης, το οποίο θα υπολογίζει την ένταση και το μέγεθος των εκπομπών των πλοίων.

Σύμφωνα με το Διεθνές Επιμελητήριο Ναυτιλίας (ICS), η προωθούμενη συμφωνία θα αντανακλά ένα σημαντικό ορόσημο για τον κλάδο και θα απαντά στις ανησυχίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων. “Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να δουλέψουμε στην πράξη προς αυτή την κατεύθυνση” δήλωσε ο Σίμον Μπένετ, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ICS. “Εάν δεν βρούμε μια πραγματική παγκόσμια λύση για την ολική απαλλαγή από τον άνθρακα, τότε θα πρέπει να στραφούμε σε ριζικές και καινοτόμες τεχνολογικές λύσης” έσπευσε να προσθέσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!